Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!.....

Γράφει ο Γ.Β.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που προέκυψε απ'τον αλόγιστο και μακροχρόνιο δανεισμό της χώρας,  δεν είναι φαίνεται η αρνητική ανατροπή των δημοσιονομικών δεδομένων και η συνέπεια να μη μπορεί να βρει  χρήματα με χαμηλό επιτόκιο. Ούτε η κατά πως δείχνουν τα πράγματα αδυναμία διαχείρισης του τεράστιου χρέους με όλα τα συνεπακόλουθά της {που δεν τα είδαμε όλα ακόμα}.
Η πιο μεγάλη ανατροπή έγινε στις αντιλήψεις , τις συνειδήσεις και το χαρακτήρα ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, που έχοντας σαν ιστορικό και δεδομένο προηγούμενο τον εύκολο δανεισμό,πιστεύει πως το κράτος μπορεί να παρέχει ευκολίες και υπηρεσίες στους πολίτες δωρεάν.

Δημιουργήθηκε δηλαδή η βεβαιότητα ,ότι το κράτος υποχρεούται και μπορεί να εξασφαλίζει στον πληθυσμό δωρεάν ευημερία και πρόοδο, χωρίς καμία υποχρέωση απ'τη μεριά των πολιτών.
Γράφω αυτό το μικρό σχόλιο με αφορμή το αυτοαποκαλούμενο "κίνημα διοδίων".Ξέρω πολλούς πολίτες που δεν τους αρέσει το ποινικό δίκαιο. Δεν διανοούνται όμως να κάνουν το δικό τους "κίνημα" και να μεταβούν στις φυλακές για να ελευθερώσουν όσους η δικαιοσύνη έκρινε πως πρέπει να βρίσκονται εκεί.
Γνωρίζω επίσης ακόμα περισσότερους , που απορρίπτουν τον τρόπο φορολόγησης.Για σκεφθείτε τι θα γίνει  αν  αρνηθούν όλοι να πληρώσουν τους φόρους που επιμερίζει το κράτος.
Ας σκεφτούν αυτοί που υποδαυλίζουν την ανταρσία εναντίον των νόμων, τις συνέπειες σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας, αν αυτή η "φαμπρικα" επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπου είναι βέβαιο πως υπάρχουν πολίτες που δεν συμφωνούν με τους νόμους.
Μια Δημοκρατική πολιτεία λειτουργεί με βάση τους κανόνες και τους νόμους που ψηφίζει η βολή , δηλαδή ο λαός.. Οι νόμοι αυτοί που εκδίδονται εν ονόματι του λαού, επιβάλλεται να εφαρμόζονται και όχι το αντίθετο. Υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες που προβλέπουν πως μπορεί να αλλαχτεί ένας νόμος , να τροποποιηθεί ή και να καταργηθεί, αν αυτό είναι προς το δημόσιο συμφέρον.Βίαιη όμως κατάργησή του από πολίτες - διαδηλωτές είναι άλλο πράγμα.
Όταν οι τελευταίοι παίρνουν το νόμο στα χέρια τους {που τον ψήφισε η βουλή των Ελλήνων} και τον εφαρμόζουν όπως τους βολεύει,είναι βέβαιο πως δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα , απ'αυτό που ισχυρίζονται πως λύνουν. Ακόμα και στις περιπτώσεις που έχουν απόλυτα δίκιο.
Στο προκείμενο τώρα:
Αν οι δρόμοι που κατασκευάζονται ,δεν πληρώνονται από αυτούς που τους χρησιμοποιούν, ποιός θα τους πληρώσει; Προφανώς οι Έλληνες φορολογούμενοι.Δηλαδή όλοι μας ή έστω όσοι καταβάλλουν φόρους.Αυτοί θα επιβαρυνθούν με το κόστος κατασκευής και συντήρησης του οδικού δικτύου.
Έτσι κι αλλιώς λοιπόν κάποιος θα πληρώσει . Το  ΠΕΡΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ που κάποιοι "αγωνίζονται"να πετύχουν δεν υπάρχει.Τελεία και παύλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου