Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Γράφει ο Γ.Β
Διαβάζουμε σήμερα στον τύπο ότι η εφορία εντόπισε  14000 ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας , που δεν κατέβαλλαν τον αντίστοιχο φόρο. Εντόπισε επίσης 150000 φορολογούμενους που  είχαν αποκρύψει από τις δηλώσεις τους τη λεγόμενη επιχειρηματική αμοιβή , 30000 που δεν είχαν δηλώσει εισοδήματα από καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού και 70000 επαγγελματίες που δεν είχαν αποδώσει τον ΦΠΑ.
Το ερώτημα είναι,  γιατί μέχρι τώρα η εφορία δεν είχε εντοπίσει αυτές τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής; Δεν διέθετα ι  το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό; Τα τεχνικά μέσα; Δεν υπήρχε ισχυρή βούληση;

Κατά την ταπεινή μας άποψη ισχύει το τελευταίο. Γιατί ο κόσμος το έχει τούμπανο και το κράτος ..
κρυφό καμάρι.
Η κυρίαρχη τάξη σ'αυτόν τον τόπο κυριολεκτικά  αναπτύχθηκε και σταθεροποιήθηκε μέσα από τη φοροδιαφυγή στις πλάτες των απλών πολιτών, που πλήρωναν και συνεχίζουν να πληρώνουν σαν υποζύγια  για να απολαμβάνουν αυτοί τα προνόμιά τους.
Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι αν θα  βάλλει και πότε πραγματικά χέρι στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση.Και καταρχήν αν θέλει ή θα αρκείται σε επικοινωνιακού τύπου ανακοινώσεις  που όλοι ξέρουμε γιατί γίνονται και τι κρύβουν στο βάθος τους.Μέχρι σήμερα βλέπουμε μόνο αυτό. Ουσιαστικά μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής δεν έχουμε δει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου