Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΧΙ-ΚΟΠΡΙΤΕΣ

Γράφει ο Γ.β.
Ο κ. Πάγκαλος είναι έξυπνος άνθρωπος. Ξέρει πως να κάνει το όνομά του να  μένει στην επικαιρότητα, ακόμα και με δημοσιεύματα αρνητικά, τα οποία όμως κατά περίεργο τρόπο δεν τον βλάπτουν πολιτικά Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι διάφορες δημόσιες δηλώσεις του.
Τη μια ισχυρίζεται ότι "μαζί τα φάγαμε", υπονοώντας ότι το υπέρογκο δημόσιο χρέος δημιουργήθηκε, επειδή οι πολιτικοί διόριζαν αλόγιστα και ανεξέλεγκτα πολίτες στο δημόσιο καθ'υπέρβαση των πραγματικών του αναγκών, διογκώνοντας το κατά τρόπο αντιπαραγωγικό, αναποτελεσματικό και σπάταλο.

Την άλλη αποκαλεί αυτούς,που ο ίδιος και οι συνάδελφοί του βουλευτές διόριζαν  "κοπρίτες".
Αυτό που πραγματικά προκαλεί έκπληξη στις παραπάνω δηλώσεις , δεν είναι αυτό καθ'αυτό το περιεχόμενό τους,αλλά οι αντιδράσεις των διαφόρων σχολιαστών και θιγόμενων-υποτίθεται- οι οποίοι ασχολούνται με το περιτύλιγμα και όχι με την ουσία του θέματος.Και η ουσία εδώ δεν έχει να κάνει με το γιατί και πόσο έθιξε κάποιους ο κ. Πάγκαλος , αλλά τι επεδίωκε.
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, στη γενικότερη στρατηγική  της υπάρχουσας πολιτικής τάξης, να διασώσει τον εαυτό της στην επαπειλούμενη οικονομική κατεδάφιση της χώρας.Έτσι δεν έχει κανένα δισταγμό να εξισώσει τις ευθύνες που υπάρχουν για το χάλι που βρίσκεται ο τόπος, εξ ίσου σε πολίτες και πολιτικούς.
Οι πολίτες όλου του κόσμου, έχουν πάνω - κάτω  παντού τα ίδια χαρακτηριστικά. Μια μερίδα είναι νομοταγής,άλλοι παρουσιάζουν τάση για αυξημένη παραβατικότητα και όλοι δραστηριοποιούνται στις ατομικές τους υποθέσεις με στόχο την  προσωπική τους ευτυχία.
Σε όλες τις κοινωνίες και κυρίως εκεί που δεν υπάρχουν κατάλληλοι θεσμοί ή οι υπάρχοντες υπολειτουργούν, ένα τμήμα των πολιτών προσπαθεί να προωθήσει τις ατομικές του υποθέσεις, χρησιμοποιώντας πολλές φορές και μέσα άνομα ή πλάγια.
Η οργανωμένη πολιτεία είναι αυτή που βάζει φραγμούς , στα σχέδια και τις πρακτικές αυτών των πολιτών.Με την εποπτεία της εκλεγμένης από το λαό κυβέρνησης ,διασφαλίζει σ'όλους τους πολίτες ίσα δικαιώματα, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, , ίσες ευκαιρίες.
Ο κ. Πάγκαλος με τις δηλώσεις του μας λέει με τρόπο  κυνικό και απαράδεκτο ,πως η φυσιολογική και αναπότρεπτη τάση που έχει μια μερίδα πολιτών να προωθεί τις επιδιώξεις του με άνομα ή πλάγια μέσα,είναι ισοβαρής σε αρνητικό περιεχόμενο με την αποδοχή της από τους πολιτικούς σαν  μεθοδολογία  επίτευξης προσωπικών στόχων. Κι ας έχουν ορκιστεί  και δεσμευτεί οι πολιτικοί  απέναντι στο σύνολο των πολιτών για δικαιοσύνη, ισότητα , αξιοκρατία κ.λ.π.
Αποδεχόμενος όμως ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αυτή την εξίσωση , αποδέχεται και την ταύτιση  των δύο πλευρών τουλάχιστον σε ότι αφορά την επιτυχία των στόχων τους . Που δεν είναι άλλος από το βόλεμα και των δύο σε βάρος των υπολοίπων πολιτών της χώρας
Κι αν η μια πλευρά της πελατειακής συναλλαγής, αποκαλεί για λόγους εντυπωσιασμού την άλλη "κοπρίτες", εμείς οι υπόλοιποι που δεν έχουμε καμία σχέση με την όλη υπόθεση πώς πρέπει να αποκαλούμε την πλευρά του κ. Πάγκαλου που πήρε την ευθύνη για τους πρώτους χαρακτηρισμούς; Αρχικοπρίτες αρκεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου