Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΜΠΑΝΑΝΙΑ

Κατά τον Μάρτιο, λέει, θα ψηφιστεί ο νέος Νόμος εναντίον της φοροδιαφυγής. Οπου θα προβλέπεται Αυτόφωρο και στη συνέχεια Εφετείο και έπειτα από ενάμιση χρόνο ο παραβάτης θα καταλήγει πίσω από τα σίδερα της φυλακής. 

Ζήσε Μάρτη να φας φοροδιαφυγή. Γιατί προηγήθηκε η κατακρεούργηση χαμηλοσυνταξιούχων και μισθωτών. Γιατί ακόμα και τώρα που μιλάμε το μάρμαρο το πληρώνει ο αθώος και ο φτωχός. 

Γιατί με την κοινή λογική και με στοιχειώδη ευαισθησία κοινωνική το πρώτο μέλημα έπρεπε να ήταν η καρατόμηση κάθε φοροκλοπής. Γιατί έξι από τους δέκα εμπόρους δηλώνουν αφορολόγητο εισόδημα δέκα χιλιάδες ετησίως. Γιατί εφτά στους δέκα γιατρούς, δικηγόρους, και εν γένει επαγγελματίες δηλώνουν κι αυτοί πάνω κάτω το ίδιο με τους εμπόρους. Γιατί
τραγουδιάρες και τραγουδιάρηδες περίπου στην ίδια λογική. Φτωχαδάκια κι αυτοί. Και γιατί- σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία - οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και μπαρ δηλώνουν εφτά χιλιάδες ετησίως. Να τους τρατάρουμε, να τους στολίσουμε και να τους περιφέρουμε σαν σύμβολο μαγκιάς νεοελληνικής. Αλλά και γιατί αυτή η κοροϊδία μαζί με την ατιμωρησία των πολιτικών τροφοδοτούν τη λαϊκή οργή. Γιατί αυτή η οργή παρέα με την ανέχεια και αγκαλιά με την απελπισία θα καταλήξουν σε τυφλή εξέγερση και σε καταστροφή. Γιατί αυτή η καθυστέρηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής ενισχύει την αμφιβολία και την καχυποψία. Γιατί δηλαδή, σου λέει, είτε αυτές οι κατηγορίες προέρχονται από την εκλογική πελατεία των δύο κομμάτων, είτε οι κρατικοί μηχανισμοί είναι ξεχαρβαλωμένοι, είτε και για τους δύο λόγους μαζί. Για να καταλάβετε, η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα έχει υπολογιστεί στα 330 δισ., τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων και των μεγαλομεσαίων μόλις μετά βίας καταφέρνουν να τα βγάζουν πέρα. Τέτοια κρατική ανυπαρξία, τόση δυσθεώρητη κοινωνική αδικία και τέτοια ασυλία ούτε στην πρώτη αχόρταγη καπιταλιστική Αμερική. Δημοκρατία είπατε; Πλάνη. Η μπανανία της φοροδιαφυγής! 

ΠΗΓΗ:BHMA 5-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου