Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΕΞΟΔΗ ΥΣΤΕΡΙΑ

Γράφει ο Γ.Β.
Αυτό είναι. Για μια ακόμα φορά πνιγήκαμε σε μια κουταλιά νερό. Για μια ακόμα φορά δημιουργήσαμε κλίμα εθνικής κρίσης από το τίποτα. Και φταίνε όλοι γι αυτό. Κυβέρνηση ,κόμματα, πρωθυπουργός, τύπος, ΜΜΕ.Αιτία: Οι άστοχες από άποψη τόπου και χρόνου δηλώσεις της τρόικας.
Η ιθύνουσα τάξη του τόπου πανικόβλητη και ανεύθυνη, προτίμησε να πουλήσει ανέξοδο τσαμπουκά και επιζήμιο λαϊκισμό, παρά να αναλάβει το κόστος και την ευθύνη να προτείνει ξεκάθαρα στο λαό ,πως η χώρα θα διαχειριστεί το τεράστιο δημόσιο χρέος της.
Αντί λοιπόν για προτάσεις , ακούσαμε κραυγές κούφιου πατριωτισμού.Αντί για δημιουργικό διάλογο,είχαμε την ασφαλή φυγή στην υστερία , την πόλωση και τον χωρίς νόημα καταγγελτικό λόγο.Και από κοντά ο λαός να χειροκροτεί τις βραχνές από την υποκρισία κορώνες του κάθε λαϊκιστή ,που ενώ γνωρίζει ότι χρωστάμε της Παναγίας τα μάτια, δημιουργεί την  αυταπάτη πως τα δανεικά που έχουμε πάρει, θα τα αποπληρώσουμε με ......ψείρες.

Είναι λοιπόν τόσο μεγάλο κακό να πουλήσουμε-ναι να πουλήσουμε-ή να αξιοποιήσουμε δημόσια περιουσία {εάν υπάρχει τέτοια}για να μειώσουμε τα χρέη που έχουμε, να σταθούμε στα πόδια μας, να ανασάνουμε , να προχωρήσουμε μπροστά;
Πόσο εθνικά υπερήφανοι πρέπει να αισθάνονται οι Έλληνες για το γιγάντιο χρέος που δημιούργησε η πατρίδα μας και τώρα με απλωμένο χέρι ζητιανεύει τη συνέχεια της δανειοδότησης για να καλύπτει βασικές λειτουργίες του κράτους;Προφανώς καθόλου. Η καταισχύνη είναι πρόδηλη που έπρεπε να μας διακατέχει γι αυτό το κατάντημα .Αντί γι αυτό θίγονται τα πατριωτικά μας αισθήματα ,όταν καλούμαστε να πουλήσουμε δημόσια περιουσία προκειμένου να διαχειριστούμε καλύτερα το υπέρογκο χρέος.
Μ'αυτά τα μυαλά δεν μπορούμε να πάμε πουθενά .Ή μάλλον οδηγούμαστε με βεβαιότητα σε πλήρες αδιέξοδο και  δεν έχουμε δικαίωμα να κατηγορήσουμε  κανέναν γι αυτό .Είμαστε όλοι υπεύθυνοι . Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου