Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΙΘΥΝΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

Γράφει ο Γ.Β.
Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να έχει τρικυμία εν κρανίω. Δείχνει να ταλαντεύεται απ'εδώ και απ'εκεί, βάρκα που ταξιδεύει στο πέλαγος με άνεμο 10 μποφόρ.Ταυτόχρονα όμως η συμπεριφορά της αυτή ,στέλνει αρνητικά μηνύματα σε εσωτερικό και εξωτερικό, που είναι ικανά να κάνουν τη χώρα μπάχαλο........
Οι "περήφανες" δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση προτίθεται να απαγορέψει με νόμο {συνταγματικής ισχύος}την πώληση κρατικής γης , μας άφησε άναυδους και βαθύτατα προβληματισμένους.
Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν στην καλύτερη περίπτωση το συνηθισμένο παλαιοκομματικό και αποτρόπαιο πρόσωπο του λαϊκισμού και στην χειρότερη, ότι δεν αντιλαμβάνεται ο επί κεφαλής της κυβέρνησης ,το μήνυμα που εκπέμπουν τα λόγια του προς τις  αγορές και τους  υποψήφιους επενδυτές ,χώροι εξαιρετικά σημαντικοί για την Ελλάδα.

Ο τόπος κινδυνεύει πια από τις άστοχες έως ανεκδιήγητες κινήσεις κυβερνητικών στελεχών, να χάσει σε μια νύχτα ότι με κόπο και αιματηρές θυσίες των πολιτών είχε κερδίσει τον τελευταίο χρόνο ,σε θέματα αξιοπιστίας και πολιτικής βούλησης.
Προχθές ακούσαμε τον πρωθυπουργό να κάνει τις γνωστές δηλώσεις. Πριν από λίγες μέρες ήταν ο κ. Καστανίδης που αναφέρθηκε σε "κοινωνική πραγματικότητα" που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την αντιμετώπιση της ανομίας. Χθες ο κ. Ρέππας επανέφερε το πταίσμα στους τζαμπατζήδες του " δεν πληρώνω" και μερικές εβδομάδες πριν διαπιστώσαμε τις αναστολές του κ. Παπουτσή προς τους καταληψίες μετανάστες
Τα κυβερνητικά στελέχη ας το καταλάβουν καλά. Δεν έχουν μόνο ακροατήριο τους ψηφοφόρους και τους κολλητούς τους, για να τους λένε ότι επιθυμούν ή να τους αποκρύπτουν ότι έχει πολιτικό κόστος. Υπάρχει και διεθνές ακροατήριο, αλλά και Ελληνικό, που σκέφτεται διαφορετικά.Και αυτό κρίνει και αξιολογεί με κριτήρια αυστηρά τις πράξεις και τις παραλήψεις τους . Προ πάντων όμως κρίνει τις προθέσεις τους και βγάζει τα συμπεράσματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου