Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

Γράφει ο Γ.Β.
Κάπου εκεί στην κυβέρνηση παρατράβηξαν  το σχοινί της κοροϊδίας, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι με τις πρακτικές αυτές που επαναλαμβάνονται κάθε τόσο, δεν απαξιώνεται μόνο η θεσμική τους υπόσταση ,αλλά και ο τόπος κινδυνεύει να μπει σε καινούριες περιπέτειες.Προσέξτε μεθοδεύσεις:



Κάθε φορά που η κυβέρνηση προγραμματίζει να εισάγει στη βουλή για συζήτηση κάποιο σοβαρό νομοσχέδιο, προηγείται εκτεταμένη δημόσια ανταλλαγή απόψεων και δημοσιότητα στις βασικές κατευθύνσεις του νόμου, που τις περισσότερες φορές ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες της πλειοψηφίας των πολιτών .
Ο κόσμος βλέπει την προσπάθεια να μπει φρένο στα προνόμια κάποιων ισχυρών κοινωνικών ομάδων και λέει μπράβο στην κυβέρνηση ή ανέχεται τις πολιτικές της ,μεσούσης της οικονομικής κρίσης που τον γονατίζει καθημερινά. Ταυτόχρονα τα πολυποίκιλα όργανα της εξουσίας και ο φιλικός της τύπος "αποκαλύπτουν " σε όλη την έκταση τον μεταρρυθμιστικό οίστρο της και πόσο αυτός θα συμβάλλει στην βελτίωση του μέλλοντος των πολιτών.

Όταν έρχεται η στιγμή που το νομοσχέδιο συζητείται στη βουλή το κλίμα σιγά σιγά αρχίζει να αλλάζει. Δειλά δειλά στην αρχή με ένταση στην συνέχεια αρχίζουν να διοχετεύονται στις εφημερίδες φήμες, ότι οι βουλευτές του Π.Α.Σ.Ο.Κ. διαφωνούν για το περιεχόμενο του νόμου και πως με αυτήν την μορφή θα το καταψηφίσουν. Οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες βρίσκουν την ευκαιρία να κραυγάσουν.. Ανταρσία στο Π.Α.Σ.Ο.Κ.!Καταψηφίζουν το νομοσχέδιο οι βουλευτές του Π.Α.Σ.Ο.Κ..........................
Ως δια μαγείας την παραμονή της τελικής ψήφισης του νόμου ή την τελευταία στιγμή κάποια τροπολογία πέφτει ξαφνικά από τον αρμόδιο Υπουργό που διαφοροποιεί πλήρως το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.Έτσι η λεγόμενη μεταρρυθμιστική προσπάθεια για την οποία έγινε τόσος πολυήμερος ντόρος, ξαφνικά εκφυλίζεται και πέφτει στο κενό. Γίνεται μεταρρύθμιση μαϊμού που λέει ο λαός.Οι παρεμβάσεις αυτές συνέβησαν σε όλα τα τελευταία σοβαρά νομοσχέδια.
Στον πολύ κόσμο βέβαια μένει ο απόηχος της "σύγκρουσης" με τα προνόμια των κοινωνικών ομάδων. Η καλοστημένη και πολυδιαφημισμένη τελετουργία μιας μεταρρύθμισης που στο τέλος έμεινε κολοβή, με τα προνόμια των κοινωνικών ομάδων να μένουν ακλόνητα στη θέση τους.Δικαιολογία : Τι να κάνουμε; Αναγκαστήκαμε να τροποποιήσουμε τον νόμο για να μην πέσει η κυβέρνηση από την καταψήφισή του.
Οι πολίτες κοιτάζονται με απορία και ταυτόχρονα διερωτώνται:Τι κόλπα είναι αυτά; Έχει η κυβέρνηση την δεδηλωμένη ή όχι;Ποιόν προσπαθεί να ξεγελάσει, τον εαυτό της, το λαό ή τη τρόικα;Εαν μεν έχει την δεδηλωμένη ας προχωρήσει αμέσως χωρίς αναβολή στις τομές και τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.Υποχωρήσεις, ατολμίες, "κόλπα" και μικροπολιτικές πρακτικές βλάπτουν σοβαρά την χώρα, αλλά και το ίδιο το κυβερνών κόμμα.
Αν δεν διαθέτει την δεδηλωμένη ας σταματήσει να κυβερνά.Ας προσφύγει αμέσως στη λαϊκή ετυμηγορία. Η εικόνα μιας ανίσχυρης εξουσίας, μιας ακυβέρνητης χώρας, που δεν μπορεί να ψηφίσει στη βουλή τους νόμους που χρειάζεται ο τόπος και συμβιβάζεται με τις συντεχνιακές διασυνδέσεις του κάθε βουλευτή, είναι πολλαπλά καταστροφική για τον τόπο. Είναι τόσο δύσκολο να το κατανοήσει αυτό ο Πρωθυπουργός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου