Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΘΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ !!!...

Γράφει ο Γ.Β.
Συνέβη τις τελευταίες μέρες, καθώς παρακολουθούσα από την TV ειδήσεις και οι παρουσιαστές αναφέρθηκαν στην κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Κάποια στιγμή πήρε το μικρόφωνο ο πρόεδρος του συνδικάτου και δήλωσε  με ύφος αγέρωχο και επιθετικό: "Εμείς δεν πουλάμε ούτε ξεπουλάμε τη ΔΕΗ". Αμέσως μετά κάποιος άλλος ούρλιαξε με ύφος οργίλο και σε κατάσταση έξαλλη: "Αυτή τη φορά δεν θα κατεβάσουμε τους διακόπτες , θα τους ξηλώσουμε"!
Ένιωσα σαν να μου έδωσαν μια γερή γροθιά στο στομάχι.Να μου προσβάλλουν βάναυσα το φιλότιμο, την μετριοπάθεια ,την αγαθή μου πρόθεση.Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα σκέφθηκα. Αυτή ήταν τόσα χρόνια τώρα και σ'αυτή την κατάσταση αγωνίζονται κάποιοι να την κρατήσουν , μέχρι να εξαφανιστεί από το χάρτη ολοσχερώς.

Μια ομάδα συνδικαλιστών αυτοανακηρύχθηκε θεματοφύλακας των συμφερόντων  των πολιτών , έτσι επειδή τους βολεύει, χωρίς να ρωτήσουν κανένα ,χωρίς να πάρουν εντολή από κανένα,χωρίς κανείς να τους αναθέσει τέτοια ευθύνη.Οι ίδιοι όμως ισχυρίζονται πως ότι κάνουν , το κάνουν για το καλό μας , για το δικό μας συμφέρον.Λυπάμαι κύριοι, αλλά κανείς δεν σας αναγνώρισε τέτοιο ρόλο . Μόνοι σας τον πήρατε αντιδημοκρατικά και αντιδεοντολογικά , οικειοποιούμενοι εξουσίες και μέσα παραγωγής που ανήκουν στην Ελληνική κοινωνία.
Η συμπεριφορά τους είναι ισοπεδωτική, ακραία προσβλητική για όλους τους εργαζόμενους και συνάμα αλαζονική. Το μοναδικό κίνητρο των "αγώνων" τους δεν είναι τίποτε άλλο, από τον  υπέρμετρο ζήλο τους να προστατέψουν τους παχυλούς μισθούς τους, το αραλίκι που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και η εξουσία που ασκούν πάνω στην κοινωνία της επιχείρησης.
Το θέαμα που παρουσιάζουν διαμαρτυρόμενοι, το λεγόμενά τους, οι ανεκδιήγητες απειλές που εκτοξεύουν προς κάθε κατεύθυνση είναι τόσο προκλητικά ,που δημιουργούν αντιπαθητικά αντανακλαστικά, ακόμα και σε όσους πολίτες  βλέπουν ευνοϊκά τις δημόσιες επιχειρήσεις Να μην ξεχνάμε πως το ηλεκτρικό ρεύμα το καταναλώνουν τα Ελληνικά νοικοκυριά, και οι επαγγελματίες που περιμένουν πως και πως να δουν κάποιο πελάτη σ'αυτούς τους δύσκολους καιρούς.Αυτούς λοιπόν θέλετε να εκδικηθείτε κύριοι συνδικαλιστές;
Άναυδοι οι πολίτες διαβάζουν στα ΝΕΑ στις 18-2-2011, ότι το σωματείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εισέπραττε τα τελευταία χρόνια από το ταμείο της επιχείρησης 3,6 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τη λειτουργία του σωματίου . Ποιον τελικά επιβάρυναν αυτά τα τεράστια ποσά ; Προφανώς τον Έλληνα φορολογούμενο.Για να περνάνε καλά αυτοί οι απίθανοι τύποι που έχουν το θράσος να βγαίνουν στην TV και να μας απειλούν. Με μέσα παραγωγής και χρήματα που ανήκουν σ'όλους τους πολίτες παρακαλώ.
Πριν από λίγες μέρες είπε κάποιος ότι η Ελλάδα δεν μεταρρυθμίζεται πλέον Πρώτα κατεδαφίζεται και ύστερα στήνουμε το καινούριο που επιλέγουμε. Αρχίζω να ασπάζομαι την άποψή του.Όταν οι άνθρωποι έχουν καλομάθει, όταν κερδίζουν ένα σωρό λεφτά χωρίς να δουλεύουν, όταν ασκούν εξουσία που δεν τους ανήκει και δεν δίνουν λόγο πουθενά,όταν αδίστακτα μπορούν και κρατούν μια ολόκληρη κοινωνία όμηρο για να πετυχαίνουν τους στόχους τους,τότε αυτοί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ. Ούτε μεταρρυθμίζονται. Γιατί τα θέλουν όλα δικά τους. Και τα θέλουν όλα με θράσος , προκλητικά και με αναίδεια.Τότε λοιπόν μια είναι η λύση .Να αναγκαστούν από την κοινωνία να χάσουν ότι δεν τους ανήκει.Ίσως τότε συνέλθουν.,αλλά και εμείς θα απαλλαγούμε από την προκλητική παρουσία τους.


1 σχόλιο:

  1. δεν υπαρχει σε αυτήν την χώρα εισαγγελέας? να τον πιάσει απο τον γιακά αυτόν τον αναιδή που λέει ότι θα ξηλώσει τους διακόπτες? δεν του έχει πει κανεις οτι δεν ειναι δικοί του ? ότι είναι δημόσια περιουσία? γιατί αν τρακάρω με το αυτοκινητο μου ενα φανάρι πρεπει να το πληρώσω και αυτός που θα το ξηλώσει όχι? πιάστε τους όλους και δικάστε τους και η τιμωρία να μην είναι η φυλακή αλλά για ένα μήνα να προσφέρουν κοινωνικο έργο..... θα παθουν σοκ αν δουλέψουν για 1 ολόλκληρο μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή