Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Γράφει ο Γ.Β.
Το ακούσαμε και αυτό. Από υπεύθυνο Υπουργό της κυβέρνησης τον Κ.Χ Καστανίδη Υπουργό δικαιοσύνης.
Είπε λοιπόν ο επικεφαλής μιας εκ των τριών εξουσιών της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας: "Είναι διαφορετικό πράμα να αντιμετωπίζεις ένα  καλομαθημένο συνδικαλιστή που διαθέτει το πλεονέκτημα του στρατηγικού εκβιασμού της πολιτείας, από ένα συνταξιούχο που διαμαρτύρεται δίκαια και αισθάνεται πως αδικείται."
Η δήλωση έγινε στα πλαίσια συνέντευξης που έδωσε ο  Υπουργός για τον τρόπο αντιμετώπισης όσων εκ των πολιτών αρνούνται να πληρώσουν εισιτήρια, διόδια κ.λ.π.
Το περιεχόμενο της δήλωσης είναι πρωτοφανές και η θεωρία που ανέπτυξε ο Υπουργός δικαιοσύνης περί "κοινωνικής πραγματικότητας" η οποία δικαιολογεί εν μέρει την ατιμωρησία όσων ευαγγελίζονται τελευταία με πάθος το κίνημα "δεν πληρώνω" άκρως επικίνδυνη.
Αν ο υπουργός δικαιοσύνης αρχίσει να κάνει εκπτώσεις στην εφαρμογή του νόμου, ας είναι βέβαιος πως πολύ σύντομα θα επικρατήσει μια γενικευμένη και συστηματική παραβίασή του, μιας και η κορυφή της δικαιοσύνης  ήδη έχει δώσει το σχετικό σύνθημα.
Άλλο πράμα είναι η αγανάκτηση του κόσμου, που μπορεί να δικαιολογηθεί με την Α ή Β επιχειρηματολογία και άλλο η εφαρμογή του νόμου ισόποσα και ισάξια σε όλους. Ελαφρυντικά μπορούν να βρουν μόνο τα δικαστήρια και κανείς άλλος. Αυτό έπρεπε να γνωρίζει πρώτος από όλους τους πολίτες ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Έτσι για να εξηγούμεθα δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου