Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ

Γράφει ο Γ.Β.
Η χώρα έφτασε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.Ένα σημείο που πρέπει να κάνει επιλογές ιστορικού χαρακτήρα ,οι οποίες θα επηρεάσουν τη ζωή των πολιτών των επόμενων γενεών.
Μπροστά μας είναι η Ευρώπη με όλες τις αδυναμίες της,την έλλειψη ηγεσίας, τις αυτοκρατορικές τάσεις της Γερμανίας που είναι και η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στη γηραιά ήπειρο.Κι ακόμα χωρίς ενιαίο κέντρο οικονομικής διακυβέρνησης και ουσιαστικούς θεσμούς αντιμετώπισης νομισματικών και όχι μόνο κρίσεων.

Δεν πρέπει να έχει μείνει σε κανέναν αμφιβολία ,πως για να έχουμε μέλλον και συνέχεια σ'αυτό το Ευρωπαϊκό κλάμπ είναι ανάγκη ν'αλλάξουμε πολλά. Είναι ανάγκη ν'αλλάξουμε τρόπο ζωής, κανόνες συμπεριφοράς και αξίες που για χρόνια είχαν κατακαθίσει σαν κουρνιαχτός πάνω στις συνειδήσεις μας και μας εμπόδιζαν να βλέπουμε που οδηγούμαστε
Η αλλαγή αυτή απαιτεί οδυνηρές και μακροχρόνιες θυσίες απ'όλους, που είναι αμφίβολο αν οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να τις υποστούν Κι αυτό είτε από άγνοια,. είτε από νοοτροπία ,.είτα από αδυναμία μακροχρόνιας πρόβλεψης.
Πίσω μας βρίσκεται η αντίθετη κατεύθυνση . Η αυτόνομη πορεία.Εκτός Ευρωζώνης με επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα.Μη αναγνώριση χρέους και περικοπή ,με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά μας ταμεία, τις συντάξεις ,τους μισθούς του δημόσιου τομέα, την αδυναμία οποιουδήποτε νέου δανεισμού και τη σύνταξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
 Στην πραγματικότητα θα προσαρμόσουμε το βιωτικό μας επίπεδο στις δικές μας δυνάμεις.Θα τρώμε ότι θα παράγουμε και θα ζούμε απολαμβάνοντας υπηρεσίες του κράτους που θα χρηματοδοτούμε μόνοι μας.
Πόσο είναι εφικτό αυτό; Πόσο είναι διατεθειμένοι οι καλομαθημένοι συμπολίτες μας να δεχτούν μια τέτοια κατάσταση; Αυτό κανείς δεν το γνωρίζει.Γι αυτό και η ευθύνη της πολιτικής τάξης είναι τεράστια.Για τις πιθανές αυτές εξελίξεις πρέπει να ενημερωθεί ο λαός Πρέπει να πληροφορηθεί για τις συνέπειες που θα υπάρξουν αν επιλεγεί η μία ή η άλλη κατεύθυνση. Η ενημέρωση είναι ανάγκη να είναι σοβαρή, καθαρή και κρυστάλλινη. Χωρίς συνθήματα , κορώνες , αφορισμούς και σκοπίμως άναρθρες κραυγές για να θολώνουν το τοπίο. . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου