Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΟΥΧΑ............

Γράφει ο Γ.Β.
Σκηνές χαρακτηριστικές, που δείχνουν το μέγεθος της παραζάλης, της σύγχυσης, τον ιδεολογικό μαρασμό, την απουσία επιχειρημάτων και της απόλυτης αδυναμίας άρθρωσης πολιτικού λόγου με ουσιαστικό περιεχόμενο.
Μέχρι πρότινος είχαμε τους κατ'επάγγελμα χειροκροτητές. Όλους αυτούς που σαν καλοκουρδισμένα κομματικά όργανα , έτρεχαν από συγκέντρωση σε συγκέντρωση, πρώτα για να γεμίζουν τους χώρους {από το φόβο μήπως και μείνουν άδειοι }και δεύτερο για να δώσουν το χρώμα, τον ενθουσιασμό, τη "λαϊκή αποδοχή" σε όσα ο κομματικός ομιλητής θα έλεγε.

Τώρα τελευταία έχει αρχίσει ν'ανθίζει το άλλο σκέλος των προγραμματισμένων ΖΗΤΩ. Ζούμε πολύ συχνά τα  στημένα ΓΙΟΥΧΑ. Ξανά καλοκουρδισμένα κομματικά όργανα , εισβάλλουν ξαφνικά στο χώρο ομιλίας κάποιου ομιλητή αντίθετου κόμματος και τον εμποδίζουν να μιλήσει. Κάνουν φασαρία , φωνάζουν , βρίζουν "διαμαρτύρονται" και εμφανίζονται σαν "αγανακτισμένοι" πολίτες που αντιτίθενται στην πολιτική της κυβέρνησης.
Το σκηνικό είναι στημένο και ξεκάθαρο. Στόχος της φασαρίας είναι αποκλειστικά και μόνο η κάμερα και οι σκηνές που θα τραβήξει για να δοθεί στην Τ.V η εντύπωση της "λαϊκής οργής" που ξεχειλίζει.Επί της ουσίας, διάλογος κανένας. Καμιά συζήτηση. Παντελής απουσία στοιχειώδους απόπειρας για προσέγγιση των προβλημάτων με ανταλλαγή απόψεων.
Η παράσταση είναι εξ ολοκλήρου νόθα και δεν έχει καμιά σχέση με την αγωνία του κόσμου , και την πίεση από τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση. Καμιά σχέση με την πραγματική αγανάκτηση των πολιτών {που είναι υπαρκτή} και τις αυθόρμητες διαμαρτυρίες. Όλα φτιαχτά. Όλα για την εικόνα και τις εντυπώσεις. Κρίμα............ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου