Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !.....

Την θέση της 'Αγκυρας ότι το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο, με τη διευκρίνιση ότι δεν αμφισβητείται πως το νησί είναι ελληνικό, επανέλαβε και από την Αθήνα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

Ο κ. Νταβούτογλου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα από σήμερα. Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στη συνέχεια με τον κ. Δρούτσα
ενόψει του προγραμματισμού για τη διοργάνωση του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας τον Ιούλιο στην Τουρκία.Αύριο, ο κ. Νταβούτογλου θα έχει εκτενές ιδιωτικό πρόγραμμα, με έμφαση στη Θράκη. Συγκεκριμένα το μεσημέρι, θα μεταβεί αεροπορικώς από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη. Από εκεί σχεδιάζει να μεταβεί οδικώς στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα (όπου σκοπεύει να επισκεφθεί το Ιμαρέτ και μουσουλμανικά μνημεία) και τη Θεσσαλονίκη (όπου βρίσκεται το τουρκικό προξενείο).Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές με όλα τα κορυφαία στελέχη της μειονότητας, μεταξύ των οποίων και οι «ψευδομουφτήδες». Δεν προβλέπεται πάντως να επισκεφθεί τα κτίρια των «ψευδομουφτειών». Θα μεταβεί επίσης και σε συλλόγους, όπως η «Τουρκική Ενωση Ξάνθης».
ΠΗΓΗ http://www.express.gr/news/politics/430477oz_20110308430477.php3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου