Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ


Η χθεσινή παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου και οι δηλώσεις της Αννας Διαμαντοπούλου για τη Ν.Δ., τον Τσίπρα και το μισό ΠΑΣΟΚ που δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να μην πάρουμε την επόμενη δόση, εκτός των άλλων αποκάλυψαν για άλλη μία φορά την παθογένεια του πολιτικού συστήματος.

Είναι πράγματι θλιβερό για να μην πούμε εξοργιστικό η χώρα να βαδίζει προς τον όλεθρο και το πολιτικό σύστημα να μην μπορεί να συνεννοηθεί με ποιο τρόπο θα σταματήσει και θα αναστρέψει την πορεία.
Τα μικροπολιτικά συμφέροντα, οι προσωπικές πολιτικές και φιλοδοξίες υπερτερούν του συμφέροντος του λαού και της χώρας, αποδεικνύοντας πως σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι κατώτερο των περιστάσεων.
Ο μεταρρυθμιστικός οίστρος της κυβέρνησης μήνες τώρα έχει αρχίσει να ξεφουσκώνει, υποχωρώντας σε δήθεν φιλολαϊκές παραινέσεις.
Υπουργοί, συνδικαλιστές και άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σέρνουν το χορό της φιλολαϊκότητας, που όμως οδηγεί την οικονομία και τη χώρα σε αδιέξοδο.

Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι σήμερα φιλολαϊκό δεν είναι το χάιδεμα των αυτιών των ψηφοφόρων και των οπαδών, ούτε οι απατηλές υποσχέσεις για καλύτερες μέρες. Φιλολαϊκό σήμερα είναι το μεταρρυθμιστικό έργο, φιλολαϊκές είναι οι πολιτικές που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής οικονομίας, ενός λειτουργικού δημοσίου, φιλολαϊκές είναι οι αποφάσεις που πατάσσουν τη φοροδιαφυγή, που ξεριζώνουν τη διαφθορά.
Φιλολαϊκή και πατριωτική είναι σήμερα η συνεννόηση των κομμάτων. Αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι πολιτικοί μας παραμένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν της κακοφωνίας και της μικροπολιτικής.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου