Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΛΑΪΚΙΣΜΟΙ

Γράφει ο Γ.Β.
Δεν κατάλαβα ακριβώς το νόημα που είχαν οι αντιδράσεις μερικών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα των ΔΕΚΟ και εργασιακών σχέσεων του ιδιωτικού τομέα.
Γνωστοί βουλευτές {Β. Παπανδρέου, Κουκουλόπουλος, Γείτονας,Αντωνίου, Κουρουμπλής κ.α},συναγωνίστηκαν την υπόλοιπη αντιπολίτευση σε φραστικές αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης για την μεθόδευση της συζήτησης, αλλά και το περιεχόμενο του νόμου.
Θα ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω τις ενστάσεις τους, αν πίστευα πως αυτές ήταν ειλικρινείς και αυθόρμητες.Διερωτώμαι όμως κι εγώ, όπως κάθε καλόπιστος πολίτης:
Οι παραπάνω βουλευτές δεν έχουν διαβάσει το μνημόνιο; Δεν γνωρίζουν πως τα σημερινά νομοθετήματα συντάσσονται κατ'επιταγήν του μνημονίου, το οποίο  υπερψήφισαν πριν από λίγους μήνες και οι βουλευτές που σήμερα κατακεραυνώνουν τους υπουργούς;
Ξέχασαν ότι έχουν εξουσιοδοτήσει τον υπουργό οικονομικών να υπογράφει τα επικαιροποιημένα μνημόνια;
Προς τι λοιπόν η φασαρία και ο θόρυβος;Φοβάμαι πως η αλήθεια είναι πολύ απλή. Όλος ο καυγάς γίνεται για τους ψηφοφόρους. Να βλέπουν δηλαδή οι ψηφοφόροι ότι αντιδρούν φραστικά κι ας ψηφίζουν στο τέλος το νομοσχέδιο. Για τα μάτια του κόσμου δηλαδή γίνονται όλα.Έτσι κυνικά και απροσχημάτιστα.
Η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου δικαιώνει τελικά όσα προηγούμενα αναφέραμε. Οι εκπρόσωποι όμως το Ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, θα πρέπει κάποτε να σταματήσουν να δίνουν κακόγουστες παραστάσεις, που κανένα πια δεν πείθουν για την ειλικρίνειά τους,
Στο μόνο που οι βουλευτές έχουν κάποιο δίκιο, είναι ο τρόπος που η κυβέρνηση επέλεξε να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.Είναι αλήθεια, πως η διαδικασία του κατ'επείγοντος ,δίνει περιορισμένες δυνατότητες στους βουλευτές να συζητήσουν διεξοδικά ένα τόσο σοβαρό θέμα  Επί της ουσίας όμως ,ήξεραν πολύ καλά τι καλούνταν να εγκρίνουν .Εαν λοιπόν διαφωνούσαν πραγματικά, ας το καταψήφιζαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου