Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΓΚΡΙΖΟ ΜΕΛΛΟΝ

Γράφει ο Γ.Β.
Όλα φαίνονται γκρίζα και θολά. Κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με το μέλλον. Για τις πιθανολογούμενες εξελίξεις εξ αιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης που περνάμε σαν χώρα ,αλλά και σαν κοινωνία. Για το αν και τι είδους προοπτική υπάρχει.
Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός των οικονομικών πολύ συχνά επαναλαμβάνουν,ότι από το 2012 και ύστερα, η χώρα θα αρχίσει την ανοδική της πορεία και η οικονομία θα βελτιώνεται.Και κάθε τόσο δηλώνουν ,πως άλλα μέτρα που θα βαρύνουν μισθωτούς και όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα,δεν θα ληφθούν.
Το περίεργο είναι ότι κάθε τόσο , καινούρια μέτρα επιβάλλονται σε βάρος των παραπάνω, επειδή -λένε- οι στόχοι του μνημονίου δεν επετεύχθησαν
Σε εβδομαδιαία βάση πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ για τον εντοπισμό πυρήνων εκτεταμένης φοροδιαφυγής, αλλά αύξηση εσόδων δεν βλέπουμε.
Ακούμε και διαβάζουμε για μαχαίρι που μπαίνει βαθιά στη λειτουργία των ΔΕΚΟ και των νοσοκομείων ,αλλά η αντιμετώπιση του όλου θέματος βρίσκεται ακόμα στην αρχή.
Διαβάζουμε τις απόψεις διαφόρων αναλυτών,οι οποίοι με πειστικότητα βεβαιώνουν,ότι η χρεοκοπία της Ελλάδος είναι . αναπόφευκτη εξ αιτίας του γιγάντιου χρέους των  350 δις ,ύψος που δεν αντιμετωπίζεται ,όσες θυσίες και αν υποστεί ο λαός.
Πληροφορούμαστε ταυτόχρονα από κάποιους άλλους ,που επιχειρηματολογούν με πολύ σοβαρότητα ,ότι με ένα τόσο ισχυρό νόμισμα, μια αδύνατη οικονομία σαν τη δική μας, αποκλείεται να αποκτήσει την ανταγωνιστικότητα εκείνη που θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει την κρίση.
Τι μέλλει λοιπόν γενέσθαι;
Ποιός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει τελικά η Ελλάδα;
Θα προσπαθήσει οριστικά να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας της ,μέσα από τη ζώνη του ευρώ παρ'όλες τις ανισορροπίες που δημιουργεί το ισχυρό νόμισμα {ευρώ}και τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα τις επόμενες 10ετίες;
Θα αναζητήσει την τύχη της και την επιβίωσή της σε μία αποδέσμευση από το ευρώ και ποιές θα είναι οι επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα;
Οι Έλληνες πολιτικοί και ο λεγόμενος πνευματικός κόσμος του τόπου ,κάποτε πρέπει να μιλήσουν σοβαρά . Και προ πάντός καθαρά και ξάστερα.Ο λαός πρέπει να μάθει για τις πιθανές εξελίξεις που αφορούν το μέλλον του.Διαφορετικά γίνεται έρμαιο του κάθε λαϊκιστή ή του κάθε άσχετου και όταν έρχεται η κρίσιμη στιγμή αιφνιδιάζεται επώδυνα.Είναι καιρός πια να σταματήσει αυτό . Αρκετούς αιφνιδιασμούς έχει υποστεί μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου