Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ;


Ζημία στην κυβέρνηση και στην Ελλάδα έκαναν οι δηλώσεις και η πρωτοφανής συμπεριφορά των εκπροσώπων της Τρόικας στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής όπου ούτε λίγο ούτε δόθηκε η προσταγή στην Ελλάδα να πουλήσει κρατική περιουσία για να πληρωθούν οι δανειστές και έγιναν απαράδεκτα σχόλια για τους συμμετέχοντες σε διαδηλώσεις.
«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη συνέντευξή τους, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας. Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό», είπε σε ανακοίνωση του ο ανακοίνωσή του μετά τα μεσάνυχτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Η Ελλάδα που βαδίζει στα όρια φθοράς και αφθαρσίας με την πολιτική αστάθεια να υπολογίζεται ήδη σε επικίνδυνα επίπεδα αναμένεται να τη δει να αυξάνεται ακόμη περισσότερο αρχής γενομένης από σήμερα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα επιχειρήσουν, πιθανώς δικαίως, να εκμεταλλευτούν την εξαιρετική παραφωνία της Τρόικας και τη βλάβη που αυτή προκάλεσε στην αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της προσπαθεί να απορροφήσει το σοκ μέσω της σκληρής γλώσσας που χρησιμοποιεί στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Το πιθανότερο είναι η εξέλιξη να μην οδηγήσει σε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή κατεύθυνσης καθώς η αντιπολίτευση δε φαίνεται ακόμη έτοιμη και ισχυρή να διεκδικήσει με αξιώσεις πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ωστόσο, τέτοιου είδους γεγονότα μπορεί να λάβουν απρόβλεπτες διαστάσεις μέσα σε στο τρέχον κλίμα πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας ενώ είναι και αποκαλυπτικές και ενδεικτικές των πραγματικών διαθέσεων της Τρόικας οι οποίες αποκαλύπτονται σταδιακά στον ελληνικό λαό.

1 σχόλιο:

  1. http://pitsirikos.net/2011/02/%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή