Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ

 «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν συντάσσεται με τη λύση της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσαν οι Financial Times στην Αθήνα. Ο υπουργός εξέφρασε την δυσφορία του για την τακτική των αγορών, που ανατροφοδοτούν χωρίς λόγο το κακό κλίμα.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ όσα υποστήριξε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, η δημιουργία μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων και η επίτευξη ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης, που θα προκύψουν από την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, αποτελούν «μονόδρομο» για τη βιώσιμη διαχείριση του χρέους και τη μείωσή του σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και κομματικών σκοπιμοτήτων, πρέπει κάποια στιγμή να συμφωνήσουμε όλοι ότι η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους δεν αποτελεί θετική εξέλιξη για τη χώρα και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφευχθεί.Η ΕΠΙΜΟΝΗ σε αποφυγή αναδιάρθρωσης του χρέους σημαίνει αποδοχή της ανάγκης για μόνιμη δημοσιονομική πειθαρχία και αποτελεί πειστικό επιχείρημα ότι βάζουμε μια «κόκκινη γραμμή» με το παρελθόν και επιχειρούμε ως χώρα να μειώσουμε το χρέος που δημιουργήσαμε.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ AKOMH και η συζήτηση του ενδεχομένου αναδιάρθρωσης του χρέους μεταφράζεται ως απροθυμία για συνέχιση της προσαρμογής και οδηγεί σε «επικίνδυνα μονοπάτια» σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και την ικανότητά μας να επιστρέψουμε στον δρόμο του οικονομικού ορθολογισμού.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ λόγους αυτούς η κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο να τηρεί αταλάντευτη στάση στο ζήτημα της αποφυγής αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να πείσει τους πάντες ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Και η πιο πειστική πρωτοβουλία είναι η διόρθωση των αποκλίσεων και η πιστή εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης.
ΠΗΓΗhttp://www.express.gr/news/positions/455102oz_20110414455102.php3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου